donderdag, mei 28, 2009

Iets over de gemeenteraad van donderdag 4 juni

Het is weer zover. Donderdag 4 juni is het opnieuw gemeenteraad met 11 agendapunten waarvan drie in het oog springende beslissingen.

  • In de Merenstraat ( voor brug over E-40 in beide richtingen) en de Kraaiberg wordt alle verkeer in beide richtingen verboden, uitgezonderd fietsers en bromfietsers. We willen een halt toeroepen aan het steeds maar toenemend sluipverkeer die de hoofdwegen verlaat om binnendoor het industrieterrein van Haasrode of de E-40 te bereiken. Deze kleine wegen zijn daarentegen ideale fietsverbindingen waar de zwakke weggebruiker maximale bescherming verdient.
  • Het definitief ontwerp van de Krijkelberg wordt voorgelegd ter goedkeuring. De Krijkelberg krijgt naast een gescheiden riolering en een buffergracht, een volledig nieuw wegdek met langs de kant van de woningen een fiets- en voetpad. De werken worden geraamd op 311.095 euro (inclusief BTW).
  • Het aanduiden van een ontwerper voor het opmaken van een beperkte wijziging BPA'Salve Mater'. Een beperkte aanpassing van de voorschriften moet een nieuwe inplanting van een kinderdagverblijf en een tijdelijke verblijfsaccommodatie in het kasteel mogelijk maken. De kosten worden gedragen door de projectontwikkelaar.