zondag, maart 01, 2009

Hoe gaat het met onze voetbalclubs?

In onze gemeente zijn er drie voetbalclubs actief. Allemaal treden ze aan met meerdere ploegen waaronder heel wat jeugdploegen. Even kijken hoe hun eerste elftallen het er vandaag vanaf brachten.

HO Stade Bierbeek (eerste provinciale) verloor vandaag op Ukkel opnieuw met het kleinste verschil, 1 - 0. Ze staan 14de op 16. Het wordt dus knokken tot op de laatste dag van de competitie tegen de degradatie. Voor deze jonge talentrijke groep is de strategie simpel: winnen en nog eens winnen.

Un. Lovenjoel (tweede provinciale B) moest de duimen leggen tegen Houtem, waar ze verloren met 4 -2. Houtem is waarschijnlijk dan ook de sterkste ploeg van de reeks. Lovenjoel speelt een sterk seizoen en staat al een heel jaar in de bovenste helft. Ze lopen geen enkel gevaar meer en kunnen zich de rest van het seizoen concentreren op het verwennen van hun supporters.

Korbeek Sp. (derde provinciale A) heeft ruim gewonnen met 5 -1 van Beauvechain. Ze staan 10de op 16 met 31 punten. Ook zij lopen geen gevaar meer en kunnen eveneens ontspannen het seizoen afwerken.