zondag, februari 22, 2009

MET CD&V – BIERBEEK OP DAGUITSTAP NAAR GENT

Zaterdag 7 maart 2009

VERTREK OM 08U30 OP DE PARKING VAN DE BORRE

Voormiddag: KENNISMAKING MET DE WONDERE WERELD VAN DE BIOTECHNOLOGIE

Vlaanderen heeft hoog ingezet op biotechnologie. Maar de sector kan niet op algemeen applaus rekenen. Ondanks de verwezenlijkingen en de grote toekomstplannen blijft genetische manipulatie in landbouw- en voedingssector op weerstand stuiten. Terecht of onterecht ? Een bezoek aan het Vlaamse biotechbedrijf “CropDesign” kan onze inzichten verruimen.

Johan Cardoen, CEO van “CropDesign” en voorzitter van de koepel FlandersBio, zal ons binnenleiden in de wondere wereld van de biotechnologie. De kantoren en laboratoria zijn gevestigd in het Technologiepark te Zwijnaarde. We krijgen er een algemene voorstelling van CropDesign en daarna een rondleiding in hun serres te Nevele. Deze serres zijn sterk geautomatiseerd en uniek in de wereld.

Namiddag: Gent op z’n kookpunt

13.00 uur: We worden verwacht in De Witte Leeuw voor een soepmaaltijd met brood. We voorzien hierbij een drankje, en koffie met dessert achteraf.

14.15 uur: Onze gidsen halen ons op voor de wandeling. Aan de hand van smakelijke verhalen en pittige anekdotes duiken we in de geschiedenis van gewoontes en tafelmanieren en ontdekken we het rijke Gentse culinaire aanbod. Tijdens de wandeling krijgen we de gelegenheid pralines, Gentse mokken en diverse Gentse snoepen te proeven. Uiteraard ontbreekt ook een jeneverproeverij in een echt Gents cafeetje niet.

17.15 uur: De wandeling eindigt in “Het Groot Vleeshuis” waar u gezellig kunt napraten bij een Gentse Tripel en Keizer Karelbrood met ham, worst of kaas.

TERUG OP DE PARKING VAN DE BORRE ROND 19U00

PRIJS : 45 EURO
GRAAG TELEFONISCH OF VIA MAIL INSCHRIJVEN
0477/ 741282 denisehendrickx@hotmail.com

Geen opmerkingen: