zaterdag, april 03, 2010

Over de gemeenteraad van 1 april

Er stonden 16 punten op de agenda van de gemeenteraad. Ik loop even door de belangrijkste.

* Fietspaden langs de Waversesteenweg: het voorontwerp,rooilijn- en onteigeningsplan werd unaniem goedgekeurd.Nu kan het rooiplan in openbaar onderzoek worden gesteld.

* Mobiliteitsplan Bierbeek: dit beleidsplan is het resultaat van het verbreden en verdiepen van het mobiliteitsplan 2001. Een aantal thema's werden verder uitgewerkt of geactualiseerd. De thema's die verbreed en verdiept werden zijn de volgende:
- schoolomgeving Bergstraat en Schoolstraat
- verkeersleefbaarheid dorpskernen van Lovenjoel en Korbeek-Lo
- sluipverkeer en doorstroming
- signalisatie en bewegwijzering
- trage wegen

* De vergoeding aan onze personeelsleden voor de woon-werkverplaatsing met de fiets wordt verhoogd. De fietsvergoeding bedraagt nu 20 cent per afgelegde kilometer.

* De gemeente Bierbeek gaat via IGO Leuven aansluiten bij het FRGE-intiatief van de federale regering. Het FRGE (Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost) wil goedkope leningen toestaan ter bevordering van structurele maatregelen die een vermindering van de globale energiekost in particuliere woningen beogen. Van deze goedkope lening zullen alle inwoners kunnen genieten en het OCMW zal een specifieke doelgroep van sociaal zwakkeren begeleiden.