zondag, juli 05, 2009

Nog meer nieuws over allerlei werken

De verfraaiingswerken in het centrum van Korbeek-Lo vorderen goed. Nog voor het bouwverlof zal de parking aangelegd zijn. Na het bouwverlof volgt de Vengerstraat en het kruispunt Pastoriestraat - Bierbeekstraat nog.

De aanleg van een Finse piste rond de voetbalvelden van Korbeek-Lo is gestart.
Volgende week gaat de aannemer verder met uitgraven van de grond, het plaatsen van de boordstenen en het leggen van de kabel voor de verlichting. Half augustus zou de Finse piste moeten klaar zijn.

Het hellend vlak van het verkeersplateau ter hoogte van de Groenstraat - Bruulstraat is stukgereden en wordt vanaf volgende week hersteld. Het hellend vlak wordt minder steil en geleidelijker heraangelegd.

De werken op de Tiensesteenweg in de omgeving van de Sint-Pietersschool worden binnenkort aanbesteed. Als de aannemer gekend is, kan de aanvangsdatum vastgelegd worden.

Voor de heraanleg van de Krijkelberg met een fiets- en voetpad loopt de procedure van de bouwaanvraag. Hopelijk kunnen we de werken nog dit jaar laten starten.

De aanleg van de fietspaden langs de Waversesteenweg en de Tiensesteenweg zitten nog altijd vast in de tergend trage administratieve molen. Maar hoop doet leven.

Het studiebureau voor de heraanleg van de Bisschoppenstraat werkt aan een ontwerp. De eerste afspraken werden gemaakt.